Quan puges a un cotxe i no ets el conductor, també tens la responsabilitat “moral” que el viatge sigui segur. Les teves conductes poden incidir en les actuacions del conductor.

Si vas amb la teva parella, familiars, amics, companys… en algun moment heu anat de copilot, però t’has plantejat de quina manera t’has de comportar perquè la teva actitud sigui positiva per la persona que està conduint?

Quin mena de copilot ets? Crític, empàtic, passiu, discutidor, adverteixes en tot moment dels riscos, xerres constantment, o arribes a distreure al conductor amb la teva actitud?

És fonamental tenir consciència que el copilot forma part de la conducció segura i que la seva actitud determina situacions o no de risc per evitar accidents.

T’indiquem alguns comportaments que contribuiran a afavorir en una conducció segura.

  • Estar atent del que passa en la conducció i l’entorn. Has de cooperar amb el conductor sense aclaparar.
  • Demana i compleix les mesures de seguretat. Si el conductor no les compleix, l’has d’intentar convèncer que no agafi el vehicle i si no ho fa, evitar anar amb ell.
  • Encarrega dels aparells de navegació, ràdio o qualsevol acció que no requereixi l’atenció del conductor i que puguis fer tu.
  • No distreguis al conductor amb la teva conversa o comportament per evitar distreure’l i evitar les situacions de risc.
  • Mantenir la calma en tot moment i no transmetre nerviosisme davant per exemple d’un embús. Evitar discussions, conductes agressives, etc., a l’interior del vehicle.
  • Evitar criticar constantment la manera de conduir de la persona que està al volant o al manillar.  No és hora de donar lliçons de conducció.
  • Els nens dins el cotxe són responsabilitat teva. Encarrega’t del bon comportament dels petits.

Seure al costat del conductor implica una responsabilitat. Pots afavorir a la bona conducció per evitar accidents i tenir un viatge molt més segur i agradable.

A Goncal Formació som especialistes en seguretat viària. Posa’t en contacte amb nosaltres si necessites formació emplenant el qüestionari de contacte o ens pot trucar al telèfon 932803836  on t’atendrem personalment.

Sigues un bon@ copilot!

 

Goncal Formació

Cornellà de Llobregat, 3 de febrer de 2020