Segur que molt de vosaltres feu running, ja que és un dels esports més practicats pels homes i dones d’avui dia. Alguns dels beneficis són la millora de la salut disminuint la possibilitat de contraure malalties, ajuda a combatre l’ansietat i l’estrès, controla el pes, ajuda a descansar, augmenta l’autoestima, entre altres.

Però, és tan saludable fer running a les grans ciutats? Com ens afecta la contaminació quan fem exercici a l’aire lliure? Els nivells de partícules contaminants sobrepassen en molts casos el límit de seguretat per a la salut humana marcat per l’Organització Mundial de la Salut.

Algunes de les mesures per controlar aquesta contaminació són reduir la velocitat a les ciutats, la utilització de vehicles híbrids o elèctrics, compartir transport, fomentar la utilització de bicicletes, entre altres.

El RACC i Zurich Assegurances han analitzat la qualitat de l’aire de les zones urbanes més utilitzades pels ciutadans a l’hora de fer esport. Voleu saber quins han estat els resultats a Barcelona, Madrid, Sevilla, Màlaga i Donostia? Cliqueu aquí.

Des de Goncal Formació esperem fer conscients a tots els usuaris d’aquesta problemàtica i poder prendre mesures per fer una ciutat més sostenible.

 

Goncal Formació

Viladecans, 4 de setembre de 2019