Una de les millors formes de cuidar-nos quan estem conduint o anem en cotxe, és posar-nos el cinturó de seguretat. Està provat que aquest element pot reduir fins a un 90% del risc de mort quan parlem d’una col·lisió frontal, amb el que és molt important portar-lo sempre. I s’ha de posar correctament, creuat per sobre l’espatlla i per sobre del maluc.També és important ajustar a l’alçada de l’ancoratge superior del cinturó perquè no sigui massa elevat o excessivament baix.

Des de fa uns anys, a Espanya és obligatori portat el cinturó tant en els seients davanters com el de darrere. La penalització en cas de no portar-lo són 200 €, 3 punts i la possibilitat de la retirada del carnet durant 3 mesos.

A continuació, apuntem els motius més importants que justifiquen portar el cinturó de seguretat:

   • Redueix fins a un 90% del risc de mort i ferides greus. Recordem que quan tenim una col·lisió, el vehicle es para en sec però els passatgers continuen desplaçant-se a la mateixa velocitat a la qual anaven.
   • Molt important portar el cinturó per no sortir disparats en cas de col·lisió.
   • El cinturó de seguretat evita la col·lisió amb altres persones.
   • Si portem en cinturó correctament, la força del cop es distribueix entre les parts més fortes del cos: el pit i la pelis. D’aquesta forma les lesions són menys greus.
   • Perquè la funció del coixí de seguretat sigui optima, és imprescindible portar el cinturó, ja que si no podria ser contraproduent davant un accident.

Tot això és important que s’acompanyi d’una conducció responsable i segura.

Si desitgeu serveis d’autoescola o formació, podeu contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari o trucar-nos directament al 936581400 (Viladecans) o al 932803836 (Cornellà de Llobregat).

Goncal Formació
Cornellà / Viladecans, 8 de gener de 2019