A l’hora de conduir un vehicle, hi ha una qüestió a tenir en compte que en moltes ocasions és la gran oblidada, que és la postura que hem de tenir per a evitar lumbàlgies, dolors cervicals i fins i tot problemes greus d’esquena, a part de comprometre la seguretat al volant. Mantenir una postura adequada permet ser més reactiu si cal maniobrar ràpidament per a evitar un accident.

Una part important dels conductors, 8 de cada 10, sofreixen dolor d’esquena mentre condueixen.

I per a evitar això, saps a quina alçada has de col·locar el reposacaps per a evitar lesions en el coll? Ajustes correctament el seient abans de començar la marxa?

Aquí us deixem alguns consells per a començar a conduir sense dolors.

La importància d’una bona postura en conduir

Es coneixen les males postures davant de l’ordinador entre altres, però hi ha una altra situació que en moltes ocasions no es té en compte que són les malalties que es produeixen en conduir un cotxe.

Les aglomeracions de vehicles que produeixen els embussos en les grans ciutats, fa que passem moltes hores davant de volant, asseguts i en moltes ocasions amb una postura no adequada per a preservar la nostra salut.

Una mala posició prolongada pot agreujar el dolor de coll o d’esquena, i fins i tot pot suposar un risc per la lumbàlgia,  les hèrnies de disc o la ciàtica. No obstant això, mai és massa tard per a aprendre a redreçar-se i adoptar la postura correcta al volant!

Com adoptar una postura adequada quan condueixes?

El dolor d’esquena del conductor és evitable. Hi ha nombroses bones pràctiques i accions que es poden adoptar diàriament per a prevenir aquestes molèsties i reduir el risc de malalties i dolors lumbars. Tingues en compte aquests aspectes per a vegada que agafes el cotxe per a adoptar una posició correcta al volant!

Per a saber si has ajustat correctament l’altura del volant, col·loca la teva esquena totalment recta sobre el seient i tracta d’aconseguir-lo. Si ets capaç de donar suport als canells en la part superior del volant, vol dir que la distància és l’adequada!

5 passos per a evitar dolors d’esquena al volant.

  1. Per als viatges llargs, és important fer un descans d’almenys 20 minuts cada 2 Caminar, estirar les cames i la part superior de l’esquena o relaxar els braços t’ajudarà a revitalitzar el cos i a mantenir la concentració. En definitiva, et permetrà estar molt més concentrat i evitar accidents.
  2. Millora el suport lumbar col·locant un coixí ergonòmic (o fins i tot un jersei) en la part baixa de l’esquena per a corregir el teu arc lumbar.
  3. Els seients estan calefactats? La calor serà el teu millor aliat per a evitar dolors d’esquena. També pots invertir en una faixa lumbar calefactable, que és més econòmica i igual d’efectiva.
  4. Opta per amortidors flexibles per a limitar les vibracions en els glutis il’esquena baixa.
  5. Fes exercici físic amb regularitat. Això redueix significativament el dolor d’esquena en enfortir els músculs de dorsals.

Què has de tenir en compte cada vegada que pugis al cotxe?

A vegades, una mala inclinació del seient o la distància del volant provoquen que el conductor acabi forçant la postura. I aquí és on s’originen les primeres molèsties d’esquena! Sempre que et disposis a agafar el cotxe, no oblidis regular aquests 4 elements abans d’arrencar:

  1. Distància del seient. És recomanable portar el seient el més sota possible. Et garantiràuna major estabilitat del conductor quan el cotxe giri o freni. Però això no ha de comprometre en cap cas la teva visibilitat! Assegura’t de veure la carretera perfectament.
  2. Inclinació del seient. No condueixis recolzat! La inclinació recomanada del seient ha de ser entre 15 i 25 graus.
  3. Posició dels miralls retrovisors. A més de tenir un angle de visió ampli de la carretera i de l’entorn del teu vehicle, regula’ls de tal forma que només hagis de moure els ulls per a mirar-los. Tracta de mantenir el cap recte en direcció a la carretera.
  4. Altura del reposacaps. La part superior del reposacaps ha de quedar a l’altura dels teus ulls.

Esperem que siguin útils aquestes recomanacions. Evitar molèsties i garantir la seguretat quan condueixes és important. Tingues-ho en compte!

Goncal Formació som especialistes a millorar la seguretat viària, protegint les persones i els seus béns.

Goncal Formació
Cornellà LLob., 29 de juny de 2021