L’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) entre ells el patinet a la ciutat a on el trànsit és dens, ha provocat el conflicte entre vehicles, ciclistes, vianants i altres usuaris de patinets i esdevé necessària una formació per la conducció d’aquests vehicles.

Els canvis d’hàbits a l’hora de desplaçar-se per la ciutat ha generat la necessitat de regular l’ús d’aquests nous vehicles per millorar la convivència i garantir la seguretat de tots els usuaris.

Molts d’aquests usuaris desconeixen l’actual normativa i es fa necessari la conscienciació i formació per eliminar les males pràctiques. També en relació a la millora de la senyalització, la xarxa viària i els elements de control, la creació d’espais d’estacionament i càrrega, baixar els carrils bicis de la vorera a la calçada, etc.

En l’àmbit administratiu, establir una assegurança de responsabilitat civil obligatòria, creació d’un registre per minimitzar el risc de robatoris per facilitat la recuperació dels vehicles robats, creació de campanya d’educació a les escoles, afavorir l’ús compartit, etc.

Si has decidit utilitzar aquest mitjà de transport, és important la tria del mateix. Aspectes com els frens, l’autonomia o el preu determinaran una bona compra. Uns frens adequats a la roda posterior incrementarà la seguretat així com el seu bloqueig per evitar el robatori. L’autonomia de la bateria hauria de ser com a mínim de 12 km, encara que es pot ajustar depenent de la necessitat de cada usuari. També l’equipament com la bateria extraïble, la comoditat per transportar el patinet i finalment el preu seran determinants a la decisió de compra.

El patinet elèctric és una bona opció pels desplaçaments curts, però cal tenir cura a l’hora de circular sobretot per les vies amb més circulació. Tota la precaució és necessària.

Gaudeix d’una circulació segura!!!

Goncal Formació
Cornellà de Llobregat, 25 d’octubre de 2021