Estem a l’època de l’any amb més possibilitats d’incidència al nostre cotxe. Les baixes temperatures poden jugar una mala passada i fer que el nostre vehicle no funcioni.

Tenir en compte algunes consideracions i consells, ens farà que davant d’un imprevist, sabrem com solucionar-ho.

La primera consideració per minimitzar el risc d’avaria durant tot l’any és fer un bon manteniment del vehicle. Les revisions periòdiques ens evitarà disgustos i diners.

Les situacions més freqüents que podem esdevenir davant una avaria en el nostre cotxe són:

  • Baf al parabrisa: La diferència de temperatura entre l’exterior i l’interior del cotxe produeix aquesta molesta situació. Passar un drap no és molt recomanable, ja que estendrem el pols acumulat per tot el parabrisa. El més convenient és utilitzar el sistema d’aire calent del vehicle dirigint el flux al parabrisa per compensar la diferència de temperatura. Si el cotxe té la funció de desentelar del climatitzador, serà la millor opció per fer servir.
  • Plaques de gel als vidres: Davant d’aquesta circumstància, mai es pot tirar aigua i engegar el neteja parabrisa, ja que aquests podrien estar pegats a la lluna i avariar-los. Encara pitjor seria tirar aigua calenta perquè al contrast de temperatura, el vidre podria trencar-se. La millor opció seria posar el motor en marxa i dirigir la calefacció a màxima velocitat cap a la lluna. Si ens trobem que la placa de gel és molt gruixuda podríem fer servir alcohol, perquè el punt de congelació és més baix que l’aigua. Si no és suficient i com a últim recurs, seria la utilització d’una targeta o espàtula. I per últim, ara si podrem fer ús del neteja parabrisa.
  • Neu a la carretera: Depenen de la quantitat, haurem d’utilitzar cadenes o neumàtics especials. En tot cas, la precaució a l’hora de conduir serà imprescindible.
  • El pany està congelat: Mai intentar forçar el pany. La manipulació amb eines podrien danyar el mecanisme i trencar-lo o danyar-lo de manera que el pany quedés inservible. La millor alternativa seria usar alcohol (igual que pel parabrises) i un assecador si es té a mà. La utilització de lubrificants podria ser una bona solució.

Petits consells que en cas de trobar-te amb aquests inconvenients a l’hivern, seran de molta utilitat.

Davant d’aquestes situacions és molt important pensar tranquil·lament i considerar la millor opció segons les recomanacions.

Esperem que sigui d’utilitat!

Goncal Formació
Cornellà, 17 de gener de 2022