Els vehicles necessiten un manteniment i tenir en consideració alguns aspectes pel seu bon funcionament, són importants. Si volem que el nostre cotxe sempre estigui a punt i que no ens doni sorpreses ingrates, haurem de tenir present que segons quins despistes ens poden sortir molt cars.

Facilitem alguns dels errors més freqüents:

  • Deixar sota mínims el dipòsit de combustible: Escurar la reserva augmenta les possibilitats de quedar-se sense gasolina i, a banda que pot ser sancionable, ens podem veure obligats a estacionar el vehicle en un lloc no autoritzat o haver de realitzar una maniobra que comprometi la seguretat viària. A més, reduïm la vida de la bomba de combustible perquè ha de treballar més per absorbir el líquid i agafarà els sediments anant a parar als filtres i injectors, escurçant la vida útil.
  • No posar la benzina adequada: Quan t’equivoques i no poses la gasolina que necessita el teu vehicle, el millor és avisar a la grua perquè porti el cotxe al taller i pugui extraure el combustible posat per error. Si a més t’adones de l’errada una vegada recorregut un tram, notaràs que el vehicle dona estirades i acabarà aturant-se. Els danys al motor poden ser importants.
  • Oblidar-se de mirar el nivell d’oli: Cada 3000 quilòmetres o cada vegada que es faci un viatge, el nivell d’oli s’ha de mirar. Circular amb un oli que ha perdut densitat o sense, pot ocasionar greus avaries al vehicle.
  • Mirar l’estat dels neumàtics: La pressió, el dibuix i la cristal·lització s’ha de mirar de manera regular. És la part que està en contacte amb l’asfalt i mantenir-ho en bones condicions guanyarem en seguretat.
  • Parat, llums apagades: Tenim que comprovar que les llums no estan enceses quan baixem del cotxe. Deixar-les enceses, consumiran bateria i ens podem trobar que al cap de poques hores el cotxe no engegui.

Seguir aquestes recomanacions ens evitarà reduir les visites al taller i millorar la nostra seguretat quan circulem. Són consells bàsics però molt importants!

Goncal Formació
Cornellà Llob., 18 juliol 2022