Cada dia augmenten els usuaris que utilitzen motos al seu dia a dia. Es tracta d’una forma còmoda de transportar-se, i amb l’entrada del bon temps la seva utilització augmenta d’una forma notarial. No només utilitzem les motos pel nostre dia a dia i per anar a treballar, sinó que són molts els motoristes apassionats de la carretera i de la natura que en arribar el cap de setmana, surten a gaudir del paisatge i del bon temps.

La conducció a carretera és molt diferent a la de ciutat, i avui us volem recordar algunes recomanacions a tenir en compte per tenir una ruta en moto confortable i segura:

1) Respectar els senyals de trànsit.

Moltes vegades se’ns oblida la importància de respectar els senyals de trànsit i seguir les recomanacions de seguretat viària. Serà molt important conserva una velocitat constant i regular, no conduir d’una forma brusca o inesperada i adaptar la circulació a les circumstàncies o condicions de la carretera.

2) Portar al dia el manteniment de les motos.

Portar les revisions al dia és un assumpte imprescindible per a qualsevol vehicle, però en el cas de sortir per les carreteres de muntanya s’ha de ser rigorós i estricte en les recomanacions del manteniment de la nostra moto.

3) Portar un equipament adequat.

És imprescindible que l’equipament sigui adequada al tipus de ruta que realitzis. No portarem el mateix equipament si anem per una carretera de muntanya que si anem passejant per la ciutat o anant a la feina. Alguns aspectes imprescindibles perquè el nostre equipament sigui adequat són:

  • Casc: Homologats i ben cordats. És molt important que es porti una talla adequada i assegurar-nos que els nostres acompanyants ho porten adequadament.
  • Roba especifica: En el cas de fer una ruta per carretera extensa és molt important equipar-se amb pantalons, jaquetes, guants i botes específics per a motos. També és recomanable portar proteccions a l’esquena, colzes i a les espatlles.

4) Mantenir l’atenció a la conducció i a la carretera:

Conduir en un entorn diferent de l’habitual ens pot portar a múltiples distraccions. S’ha de procurar mantenir la concentració i prestar atenció a la carretera. Tanmateix, si et trobes fatigat, és important fer una parada i reprendre el camí descansat.

Dit això, des de Goncal Formació esperem que tots els motoristes tingueu una conducció responsable, segura i còmode.

Goncal Formació

Viladecans, 19 de juny de 2019